Tuesday, 10 June 2014

Batch 31- Ahamad Ibrahim Kuliyyah of Laws

assalamualaikum & hi

keinginan nak masuk UIA sejak SPM lagi tapi rezeki masuk UIA lambat sikit. makanya masuk la Kolej Matrikulasi Pahang  (KMPh) setahun setengah kos sains hayat. merana menderita tak paayh cakaplah. menangis je kejenya.

setahun kat KMPh tu, aku apply masuk uia. melalui rayuan. mintak nak amik laws. tak tahu lagi yang laws ni lagi susah. tapiiiiiii syukur alhamdulillah aku dah lalui semua tu selama 6 tahun kat uia ni. 2 tahun kat CFS IIUM. 4 tahun UIA Gombak. 

sekarang ni nak excited lebih-lebih pun bimbang sebab result tak keluar lagi. manalah tahu kalau Allah nak uji dengan result tak elok ke nanti. mintak jauh nauzubillahh..

plan seterusnya nak kerja part time dulu cari duit. lepas rasa nak cari firm untuk chambering. moga Allah mudahkan urusan kami semua. dekatkan yang baik-baik dan jauhi yang tak baik. ameen.

kawan-kawan sepanjang reading laws.

camera fon ni. size kecik sangat.


hari ni last day kat bilik mahallah Nusaibah. moga UIA terus dengan aura tersendiri. orang luar boleh judge uia macam mana, tapi kami students, lectures, staffs, maintenance yang banyak habiskan masa kat sini lebih tahu uia macam mana. buruk-buruk uia pun, ni adalah tempat ilmu berkembang. ilmu duniyawi dan syurgawi. moga Allah redha dan berkati kami semua. :')

No comments: