Friday, 14 February 2014

Manukan Island Sabah, 2014

assalamualaikum n hii

sebelum grad, ada jugak kenangan travel dengan kawan2 walapun bukan kawan rapat. kali ni travel dengan kawan satu club. Inspire Club. awal semester lepas, dorang plan nak ke sabah. aku terus submit nama sebab dah lama nak ke sabah. ye lah nak ke sabah sarawak bila lagi kan.

*kecuali dapat bakal suami cikgu..ehem2*

program ni pada 22-27 Januari 2014. kali ni aku share gambar masa kat pulau manukan dulu k. next entry share kat tempat lain2 pulak. :D


masa ni hujan jadi nampak kabus sajo kat belakang tuh.







depa siap beli baju hujan, last2 semua basah jugak.

umi suhaimi bekalkan makanan untuk kami. :')


dah sampai pulau manukan. :) seriusly cantik sangat2.







snorkeling team



ball team

semangat depa main ala2 running man yang muka yang kena masuk camera tuuu..


malangnya bateri nikon habis. huahuahua. kalau pergi sabah memang wajib datang manukan. ramai jugak foreigner berbikini. boleh la nak cuci2 mata. puahahahahaha.


gambar kat bawah ni semua dari fon. jadi kualitinya tak berapa bagus. tapi nak tunjuk jugak. sebab ni gambar kat puncak manukan. ketinggian 1500 meter. gigih jalan kaki pakai sandal. jaga2 takut tergelincir.


cuaca tak cerah sangat sebab tu putih pelik je. cehh

awesome :) subhanallah..

2 3 org je turun bawah. yang lain nengok saja dari atas.




yang pakai kasut boleh la turun. iols pakai sandal. thats why tak berani nak turun bawah.

lupa bawak kasut. herherher

Inspire Club. Batch 12. at Manukan Island, 2014.


dah nak balik apartment. nak ke Kundasang pulak. :D weee

alhamdulillah. pengalaman yang sangat berharga. nanti sapa2 nak ke sabah ke bawak aku. aku boleh tolong tunjuk jalan & tempat. hee.

next entry, insyaAllah gambar kat Kundasang. :)

No comments: