Tuesday, 10 June 2014

Batch 31- Ahamad Ibrahim Kuliyyah of Laws

assalamualaikum & hi

keinginan nak masuk UIA sejak SPM lagi tapi rezeki masuk UIA lambat sikit. makanya masuk la Kolej Matrikulasi Pahang  (KMPh) setahun setengah kos sains hayat. merana menderita tak paayh cakaplah. menangis je kejenya.

setahun kat KMPh tu, aku apply masuk uia. melalui rayuan. mintak nak amik laws. tak tahu lagi yang laws ni lagi susah. tapiiiiiii syukur alhamdulillah aku dah lalui semua tu selama 6 tahun kat uia ni. 2 tahun kat CFS IIUM. 4 tahun UIA Gombak. 

sekarang ni nak excited lebih-lebih pun bimbang sebab result tak keluar lagi. manalah tahu kalau Allah nak uji dengan result tak elok ke nanti. mintak jauh nauzubillahh..

plan seterusnya nak kerja part time dulu cari duit. lepas rasa nak cari firm untuk chambering. moga Allah mudahkan urusan kami semua. dekatkan yang baik-baik dan jauhi yang tak baik. ameen.

kawan-kawan sepanjang reading laws.

camera fon ni. size kecik sangat.


hari ni last day kat bilik mahallah Nusaibah. moga UIA terus dengan aura tersendiri. orang luar boleh judge uia macam mana, tapi kami students, lectures, staffs, maintenance yang banyak habiskan masa kat sini lebih tahu uia macam mana. buruk-buruk uia pun, ni adalah tempat ilmu berkembang. ilmu duniyawi dan syurgawi. moga Allah redha dan berkati kami semua. :')

Monday, 9 June 2014

Broga Hill 2014

assalamualaikum & hi.

Broga Hill. checked! 

rasanya apa yang kita nak dalam hidup ni memang kita kena pasang dia dalam hati. biar Allah tahu. lambat atau cepat tu urusan lain, yang penting kita dapat. aku niat nak pergi Broga Hill masa 2nd year kat UIA ni. alhamdulillah. dah 4th year baru dapat pergi dengan kawan- kawan. 

anjuran students KAED. maka kami budak laws macam terkena kejutan budaya tengok lelaki yang hensem dari lelaki aikolian. :) malangnya mereka junior. ekeke.




kepenatan baru sampai atas puncak no2.

beautiful.














sayang mereka. :')


truly,
zaimislawayu.

Pasar Philipine Sabah, 2014.


setelah 5 bulan peram dah tiba masa nak update pasal Sabah. kikiki. rindu nak jalan- jalan dengan kawan-kawan lagi. malam ni sebenarnya malam terakhir bermalam di bumi uia sebagai pelajar degree. rasa bertambah sedih bila kawan-kawan pun dah balik. dah mula rasa sunyi takdak kawan- kawan. hmmm 

masa pergi sabah bulan 1 hari tu, kami sempat pergi Pasar Philipine yang famous tu. :) rambang mata tengok mutiara murahhhhhhhhh. stresss. sebab tak bawak banyak duit. ekekeke. sempat la jugak beli 7 gelang mutiara. baju tshirt untuk abah & adik. keychains. magnet fridge. 

gambar kat bawah ni tak banyak tapi boleh la nak gambarkan Pasar tu macam mana.








Pasar basah
 




 




 

dan sampai bila- bila pun aku akan ingat kenangan ke Sabah dengan kawan- kawan yang sempoi :) kawan- kawan Inspire Club IIUM, Batch 12. 

Friday, 14 February 2014

Manukan Island Sabah, 2014

assalamualaikum n hii

sebelum grad, ada jugak kenangan travel dengan kawan2 walapun bukan kawan rapat. kali ni travel dengan kawan satu club. Inspire Club. awal semester lepas, dorang plan nak ke sabah. aku terus submit nama sebab dah lama nak ke sabah. ye lah nak ke sabah sarawak bila lagi kan.

*kecuali dapat bakal suami cikgu..ehem2*

program ni pada 22-27 Januari 2014. kali ni aku share gambar masa kat pulau manukan dulu k. next entry share kat tempat lain2 pulak. :D


masa ni hujan jadi nampak kabus sajo kat belakang tuh.







depa siap beli baju hujan, last2 semua basah jugak.

umi suhaimi bekalkan makanan untuk kami. :')


dah sampai pulau manukan. :) seriusly cantik sangat2.







snorkeling team



ball team

semangat depa main ala2 running man yang muka yang kena masuk camera tuuu..


malangnya bateri nikon habis. huahuahua. kalau pergi sabah memang wajib datang manukan. ramai jugak foreigner berbikini. boleh la nak cuci2 mata. puahahahahaha.


gambar kat bawah ni semua dari fon. jadi kualitinya tak berapa bagus. tapi nak tunjuk jugak. sebab ni gambar kat puncak manukan. ketinggian 1500 meter. gigih jalan kaki pakai sandal. jaga2 takut tergelincir.


cuaca tak cerah sangat sebab tu putih pelik je. cehh

awesome :) subhanallah..

2 3 org je turun bawah. yang lain nengok saja dari atas.




yang pakai kasut boleh la turun. iols pakai sandal. thats why tak berani nak turun bawah.

lupa bawak kasut. herherher

Inspire Club. Batch 12. at Manukan Island, 2014.


dah nak balik apartment. nak ke Kundasang pulak. :D weee

alhamdulillah. pengalaman yang sangat berharga. nanti sapa2 nak ke sabah ke bawak aku. aku boleh tolong tunjuk jalan & tempat. hee.

next entry, insyaAllah gambar kat Kundasang. :)